Ароматизация в ресторане

Аромамаркетинг в ресторане

Ароматизация в кафе

Ароматизация кафе

АРОМАТИЗАЦІЯ РЕСТОРАНУ АБО КАФЕ

Дивуйте відвідувача вже при вході в заклад

Після першого враження про заклад, людина вирішує, залишиться вона тут або ні. Запах може істотно вплинути на її рішення, адже завдяки ароматизації в кафе або ресторані створюється особлива атмосфера, яка дуже важлива для багатьох відвідувачів.

Ароматизація важлива не лише при першому знайомстві із закладом, але і в його подальшій гостинності, адже людина йде туди, де її чіпляє і де їй затишно.

Окрім цього, вплив на нюх відвідувачів може навіть підвищити виручку закладів. Це своєрідний маркетинговий хід, коли “розпорошуються” запахи їжі, які роздразнюють апетит гостей. Наприклад, для кафе ефективні кавові, шоколадні запахи, а також аромати свіжої випічки, а в ресторанах рекомендують використовувати гіркуваті рослинні запахи типу ялівцю – вони сприяють збільшенню слиновиділення. Не харчові запахи будуть актуальні в санвузлах і холах.

У світі відомий випадок, коли господар одного з ресторанів середземноморської кухні захотів створити в своєму закладі ефект узбережжя Капрі. Для унікальної атмосфери, розпорошувався аромат, що імітує морське повітря, а спеціальні вентиляційні пристрої навіть створювали «морський бриз».

Аромамаркетинг використовується багатьма способами

Виділяйте свою пропозицію від конкурентів!

В Америці і Європі кав’ярні та кондитерські часто використовують спеціальну систему зовнішньої ароматизації, коли на вулиці поруч із закладом розпорошують тепле повітря, насичене ароматом цукерок, кави або випічки. Особливо продуктивно це діє взимку, коли люди не можуть втриматися від спокуси зайти і випити чашечку гарячого напою або ж з’їсти смачну, що лежить на прилавку, випічку.

Також ароматизація в закладах громадського харчування дає можливість позбавитися від небажаних запахів, відволікаючих відвідувачів або навіть примушуючих покидати ваш гарний на вигляд заклад.

Спеціально розроблені абсорбенти сприяють нейтралізації часток неприємних ароматів і тим самим збагачують повітря в приміщенні більш затишною атмосферою.

На особливу увагу заслуговує ароматизація під час яких не будь урочистостей. Наприклад, запах марципана і карамелі на вечірці на честь Дня народження, чудовий аромат троянд на весільному бенкеті, хвої, кориці і мандарин – на новорічному святі.